16.03.2017

İlk Defa İlçe Müftüsü Olarak Atanan Personel Eğitim Seminerine Alındı

19.10.2015 – 10.11.2015 tarihinde yapılan ilçe müftülüğü sözlü sınav sonucu başarılı olup yedekte kalan son 21 adayın ataması yapıldı.

İlk defa ilçe müftüsü olarak atanan adaylar, Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi'nde 2 haftalık eğitime alındı.

13 Mart 2017 Pazartesi günü görev öncesi eğitime başlayan ilçe müftüleri, Başkanlığımızın din ve eğitim hizmetleri stratejisi, stratejik plan çerçevesinde önceliklerimiz, Başkanlık birimlerini ve Başkanlığımızı tanıma, hukuk bilgisi ve ilgili mevzuatın uygulanması, mali sorunlar ve çözüm önerileri, bütçe uygulamaları, protokol kuralları, yaygın din eğitimi, hizmet içi eğitim, atama ve nakil işlemleri, yazışma kuralları, rapor yazma teknikleri ve dosyalama işlemleri, satın alma usul ve esasları,  şikayet ve müracaatlarla ilgili iş ve işlemler ile disipline konu olan meseleler bağlamında dikkat edilmesi gereken hususlar, denetim ve soruşturma konularının yoğunlaştığı alanlar, vakıf mevzuatı, Müftülük – TDV ilişkileri gibi konuların yanı sıra taşra hizmetleri bağlamında Başkanlığımız birimlerinin hizmet ve faaliyet alanları hakkında alacakları eğitimin ardından yeni görev yerlerine hareket edeceklerdir.