21.06.2019

2019 Yılı Vaiz Atamalarıyla İlgili Duyuru

Vaiz atamaları;

​Diyanet İşleri Başkanlığı “Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği"nin 7 nci maddesine istinaden  teşkilatımızda açık bulunan vaiz kadrolarına atama yapmak üzere 29.09.2018 tarihinde yapılan yazılı ve 28.11.2018 – 30.11.2018 tarihleri arasında yapılan sözlü sınav sonucu başarılı olanların atama işlemleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır:

1-  Sınavda başarılı olan personelin Vaiz veya Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi olarak atanmaları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 26 ncı maddesinin 2 inci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre yapılacaktır.

2-  Vaiz veya Aile ve Dini Rehberlik Büro Vaizi olarak ataması yapılanlar; Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 22. maddesi gereği atandığı yerde asgari hizmet süresini (üç yıl) tamamlamadan il dışı nakil talebinde bulunamazlar.

3-  Adayların tercihlerine göre yerleştirilme işlemi, yazılı ve sözlü sınavların aritmetik ortalaması alınarak yapılacaktır. Bunda eşitlik olması halinde sırasıyla,

a) Yazılı sınav puanı yüksek olana,

b)Hizmet süresi fazla olana,

c)  Doğum tarihi önce olana öncelik verilerek yapılacaktır.

4-   Adaylar 30.06.2019 tarihi saat 23:55'e kadar tercihlerini https://dibbys.diyanet.gov.tr web adresinden yapacaklardır.

5-   Adaylar 10 tercihte bulunabileceklerdir. Tercihlerinden birine yerleşemeyenler ile belirtilen süre içerisinde tercihte bulunmayanların atamaları re'sen yapılacaktır.

6-   Adaylardan;

a) Halen yurtdışı teşkilatında geçici görevde olanlar,

b) Dini Yüksek İhtisas merkezlerinde ihtisas eğitimi görenler,

c) Başkanlığımızın Aşere-Takrib- Tayyibe kurslarında eğitim görenler,

​d) Aylıksız izinde bulunanlar,

durumlarını belirtir dilekçelerini 07.07.2019 tarihine kadar İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 1 Daire Başkanlığı'na göndermesi gerekmektedir.

7-   Adayların atamaya esas olan;

a) İlahiyat Fakültesi lisans diploması veya denklik belgesinin   müftülükçe tasdikli fotokopisi,

b) Erkek  adaylar için İhtisas kursunu bitirme belgesinin sureti,

c) İl Müftülüğünce onaylı hizmet cetveli aslı,

d)Sağlık veya Aile Birliği mazeretini gösterir

belgelerini, yer tespiti sonuçlarının ilanını takip eden 7 gün içerisinde Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama I Daire Başkanlığına göndermeleri gerekmekte olup, süresi içerisinde müracaat etmeyen adayların başvuruları geçersiz kabul edilecek, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

8-  Vaizlik yer tespiti ile ilgili bilgiler hakkında bu program aracılığı ile yapılan duyuru dışında ilave bir tebligat yapılmayacak, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyecektir.

9-   Yapılacak yer tespiti işlemleri için (0 312 295 78 15-16) nolu telefonlardan bilgi alınabilecektir.

DİB. İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ