Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
11.03.2015

2015 Yılının İlk Brifingli Çalışma Toplantısı Antalya'da Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez-Taşra buluşmaları kapsamında İl Müftülükleri tarafından yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak, değerlendirmeler yapmak ve kararlar almak maksadıyla düzenlenen İl Müftülükleri Birifingli Çalışma Toplantısının 49’uncusu Antalya’da gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç.Dr. Yaşar Yiğit, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr, Ali Erbaş, Atama 1 Daire Başkanı Recep Sönmez, Müslüman Ülkeler ve Topluluklar Daire Başkanı Erdal Atalay, Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı, Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu,Bütçe ve Performans Daire Başkanı Nevzat Birlikci, Radyo ve Televizyon Daire Başkan Vekili Dr. Abdurrahman Akbaş, Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Yusuf Tunç ve Musahhih Ahmet Arslan’ın yanı sıra Antalya il müftüsü, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürü, vaiz, cezaevi vaizi, murakıp, din hizmetleri uzmanı, şef, Kur’an kursu öğreticisi, cami rehberi ve imam-hatiplerden temsilciler katıldı.

28 Şubat – 1 Mart 2015 tarihlerinde 2 gün süren ve 6 oturumdan oluşan brifingli çalışma toplantısı, halen Antalya Muratpaşa Camii Müezzini olarak görev yapan Engin Şahin’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Antalya İl Müftüsü Osman Artan’ın, müftülük-personel ilişkileri, halkla ilişkiler, diğer kurumlarla ilişkiler, faaliyetler, projeler, ihtiyaçlar, sorunlar ve çözüm önerileri konularındaki sunumunun ardından toplantıya katılan her personele söz hakkı verildi. 

Toplantıda yapılan konuşmalarda, Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ve daire başkanları tarafından, kendi alanlarıyla ilgili Başkanlıkça yürütülen plan ve projeler hakkında bilgi verilerek Antalya İl Müftülüğünce yürütülen dini ve hayri hizmetler konusunda istişarelerde bulunuldu. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Başkanlığımızın eğitim faaliyetleri ile yurtiçi ve yurtdışında sunduğu din hizmetlerinin kazandığı ivmeden bahisle içinde bulunduğumuz nimetlerin farkında olmamız gerektiğini ve yolumuza, omuzlarımıza yüklenen bu yükün vebalini bilerek devam etmemiz gerektiğini, Antalya’ya ve burada yaşayanlara sahip çıkmamız gerektiğini, "Eline, beline, diline hâkim ol." sözünün derin anlamlar içerdiğini, eline, iline, ülkene; beline, soyuna; nesline; diline, konuştuğun dile, Türkçe'ne hâkim ol, sahip çık, anlamında açıklanmasının daha doğru olacağını ifade etti.

Birifing, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı’nın, toplantıda öne çıkan problemleri maddeler halinde ifade etmesinin ardından sona erdi. ​