03.06.2022

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kocaeli’de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında gittiği Kocaeli’de Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında Kocaeli’ye gitti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kocaeli programına Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ederek başladı.

“İl Buluşmaları” kapsamında illerde yapılan temasları anlatan Başkan Erbaş, Kocaeli’de görev yapan din görevlileriyle buluşacaklarını belirterek, “Özellikle Kurban Bayramı öncesi, hac öncesi, Kocaeli'deki diyanet hizmetlerinin, yaz Kur'an kursları öncesi yine Kur'an kursu hizmetlerinin daha nitelikli, daha kaliteli olması için neler yapmalıyız, din görevlilerimizle bir istişare toplantımız olacak. İnşallah yarın sivil toplum kuruluşlarımızla Kocaeli’de buluşacağız. Bizden ne bekliyorlar? Sivil toplum kuruluşları, Diyanet İşleri Başkanlığından nasıl hizmetler bekliyor, onlar neler yapıyorlar? Konularımızı müzakere edeceğiz.” diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’ı ziyaret etti

Başkan Erbaş, daha sonra Vali Yavuz ve beraberindeki heyetle birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı ziyaret etti.

Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Kocaeli’de de diyanet hizmetlerini çok daha nitelikli hale getirmek için çalıştıklarını belirterek, “Elhamdülillah, müftümüzün rehberliğinde 1300 civarında camimizde ve Kur’an kurslarımızda hocalarımız gayret ediyor. Milletimizin manevi dünyasına, dini hayatına katkı sağlıyor.” diye konuştu.

Eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Erbaş, “Eğitim kaliteli olursa hizmetler de kaliteli olur. 4-6 yaştan başlayarak, İhtiyaç Odaklı Kur'an Kurslarımız başlığı altında Hafızlık Kur'an Kurslarımız, hizmet içi eğitimlerimiz, bu faaliyetleri takip ediyoruz.Kocaeli’de de çok güzel çalışmalar oluyor.” ifadelerini kullandı.

Büyükakın da Başkan Erbaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentteki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Erbaş, ayrıca Belediye ziyaretinin ardından Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü de makamında ziyaret etti.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise Başkan Erbaş’a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası Başkan Erbaş, Kocaeli Üniversitesinin şeref defterini imzaladı.

Son olarak Kocaeli İl Müftülüğüne geçen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İl Müftüsü Sinan Cihan’dan din hizmetleri ve din eğitimi hakkında bilgi aldı. Ardından şeref defterini imzaladı.

Ziyaretlerde Başkan Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ve Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan da eşlik etti.