28.04.2023

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kırklareli Valiliğini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında geldiği Kırklareli’nde Valiliği ziyaret etti

Valiliğe gelişinde Vali Birol Ekici tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, valilik şeref defterini imzaladı.

Burada yaptığı konuşmada, Kırklareli’nde yapacakları programlara ilişkin bilgi veren Başkan Erbaş, “Kırklareli’nde açılışlarımız oluyor. Bugün inşallah Lüleburgaz’da ‘Dualarda Buluşuyoruz’ programında ve umreye uğurlayacağımız kardeşlerimizin programında birlikte olacağız. Rabbim hayırlara vesile eylesin” dedi.

Başkan Erbaş, 2019 yılında Kırklareli'nde ‘İl Buluşması’ programını yaptıklarını ifade ederek, “Bugün de nasip oldu. Hocalarımızı her vesileyle daha nitelikli hizmetler yapmaları için teşvik ediyoruz. Kırklareli’nde Diyanet İşleri Başkanlığımızı temsilen imamlarımız, müezzinlerimiz, murakıplarımız, Kur’an kursu öğreticilerimiz, il ve ilçe müftülerimizin rehberliğinde çalışmalarını yürütüyorlar. Ben hepsine kolaylıklar diliyorum ve sizin vesilenizle Kırklarelili kardeşlerimi buradan selamlıyorum.” açıklamalarında bulundu.

Vali Birol Ekici ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Kırklareli Üniversitesi Rektörünü ziyaret etti

Başkan Erbaş, daha sonra beraberindeki heyetle Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü ziyaret etti.

Rektör Şengörür de ziyaretinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Başkan Erbaş’tan İl Müftüğüne ziyaret

Ayrıca Kırklareli İl Müftülüğüne geçen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İl Müftüsü Yusuf Eviş’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerde Başkan Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ve Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü de eşlik etti.