28.04.2023

“İslam, insanlar huzur, barış içerisinde yaşasınlar diye gönderildi”

​​

Kırklareli İl Müftülüğü ile Romanlar Konfederasyonu’nun organize ettiği “Dualarda Buluşuyoruz” programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İslam, insanlar huzur, barış içerisinde yaşasınlar, adaletle aralarında hükmetsinler, sevgi medeniyetini kursunlar diye gönderildi.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde İl Müftülüğü ve Romanlar Konfederasyonu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği “Dualarda Buluşuyoruz” programına katıldı.

Programda konuşan Başkan Erbaş, Allah'ın insanlara nasip ettiği en büyük nimetin İslam olduğunu belirterek, “Allah’ın bizleri Müslüman olarak takdir buyurması benim için en büyük nimettir. İslam, insanlar huzur, barış içerisinde yaşasınlar, adaletle aralarında hükmetsinler, sevgi medeniyetini kursunlar diye gönderildi.” dedi.

Türk milletinin hep mazlumun yanında yer aldığı için çok dua aldığını aktaran Başkan Erbaş, “6 Şubat’ta çok büyük depremler yaşadık. 50 bin 500 kardeşimizi depremlerde kaybettik. Başka bir ülkenin başına gelseydi, bu kadar kısa zamanda bu afeti şu getirdiğimiz aşamaya getiremezlerdi. Bu bizim milletimizin aldığı dualarla, birliğiyle, beraberliğiyle ulaştığımız bir neticedir elhamdülillah. Deprem mağduru kardeşlerimiz milletimizin, devletimizin desteğiyle en kısa zamanda yuvalarına kavuşacaklar.” diye konuştu.

“Namazını kılan, orucunu tutan, alnı secdeye gelen milyonlarca insan var”

Başkan Erbaş, anne babanın çocuklarına ettiği duanın Allah katında kabul olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Onun için çocuklarımıza çok dua edelim. Diyelim ki Ya Rabbim çocuğumu Senin, Peygamberimizin (s.a.s.), Kur’an-ı Kerim’in yolundan ayırma. Ya Rabbi evladımızı sırat-ı müstakimden ayırma. Böyle dualar edelim. Hazreti İbrahim şöyle dua ediyordu; ‘Ey Rabbim beni ve zürriyetimi namaz kılanlardan eyle.’ Biz de böyle dua edelim. Rabbimiz Hazreti İbrahim’in duasını kabul etti ki bugün camilerimizde, evlerimizde namazını kılan, orucunu tutan, alnı secdeye gelen milyonlarca insan var.”

Deprem şehitleri için 50 bin 500 hatim okundu

Başkan Erbaş, depremde şehit olanlar için Ramazan’da sadece İstanbul’da görev yapan imam, müezzin, Kur’an kursu öğreticilerinin 50 bin 500 hatim okunduğunu belirtti.

Programa, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ve Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş de katıldı.

Başkan Erbaş, daha sonra Biz Bize Yeteriz İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin aşevini ziyaret etti. Burada bir süre vatandaşlarla sohbet eden Başkan Erbaş, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.