04.05.2018

Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı

Erdal ERTORUN

​1973 yılında Ordu-Kumru İlçesi Ergentürk Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Esence Köyü Kur'an Kursu'nda bir yılda hafızlığını tamamladı. 1986 yılında İmam-Hatip Lisesi'ne Terme'de başladı. Samsun İmam-Hatip Lisesi'nden 1994 yılında ikincilikle mezun oldu. 1999 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini pekiyi derece ile bitirdi.

“Kur'an-ı Kerim'e Göre Müslüman ve Sorumlulukları" konulu teziyle 2004 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tefsir alanında yüksek lisansını tamamladı. Aynı enstitüde doktora tez çalışmasını sürdürmektedir.

2002 yılında Ankara-Bala İlçesi Küçükbayat Köyünde vekil imam-hatip olarak göreve başladı.

2003 yılında Eskişehir Merkez Hacı Sadık Camiine imam hatip olarak atandı. 2004 yılında Ankara Müftülüğüne vaiz olarak atandı. Aralık 2004'te dil öğrenmek için Başkanlığımızca Avusturya'ya gönderildi. Almanca dil eğitimi yanında, ATİB 20. Viyana derneğinde kısa süreli din görevlisi olarak görev yaptı. 2007 yılı Temmuz ayında ATİB 10. Viyana genel merkezinde uzun süreli din görevlisi olarak görevlendirildi. 2008-2012 arası ATİB yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2012 yılı Ağustos ayında yurtdışından dönerek Dışilişkiler Genel Müdürlüğü Avrasya Ülkeleri Daire Başkanlığında Diyanet İşleri Uzmanı olarak göreve başladı. Balkan ülkeleri ile ilgili iş ve işlemleri koordine etti. Birçok uluslararası organizasyonun gerçekleştirilmesinde görev aldı. 2017 yılında Avrasya İslam Şurası “Fetva Meclisi Genel Sekreterliği"ne üye olarak görevlendirildi.

​29.3. 2018 tarihinde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı görevine atandı. İki çocuk babası olan Ertorun, Almanca ve Arapça biliyor.