27.03.2017

İlk Defa Atanan İlçe Müftüleri Semineri Sona Erdi

İlçe Müftüleri Semineri Sona Erdi

İlk defa ilçe müftüsü olarak atanan personelin, yaklaşık 2 hafta devam eden eğitim süreci, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile yapılan toplantının ardından 23.03.2017 tarihi itibarıyla sona erdi.

Kapanış programında ilçe müftüleriyle buluşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam inancına göre "müftü, beyan vazifesini eda konusunda peygamberin halifesidir." diyerek sözlerine başladı.

Müftülük yapmak için, alim olmak, ilimle irtibatını koparmamak, şehrin dini, ilmi ve manevi hayatına rehberlik etmek gerektiğini ifade eden Başkan Görmez, yeni görev yerlerine giden her müftünün, cami ve Kur'an kursu potansiyelini, personelinin nitelik ve niceliğini, ilçedeki paydaş kurumların ve STK'ların potansiyelini gözlemlemesi, muhatap kitlesini iyi tanımak amacıyla ilçedeki kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı vs. nüfus oranlarını öğrenmesi, bu minval üzere, kısa, orta ve uzun vadeli çalışma programları yapması gerektiğini ifade etti.

Müftülerin sabah namazı buluşmalarına önem vermesini isteyen Başkan Görmez, yeni görev yerindeki ilk günde sabah namazını müftülerin kıldırmasını, ilk Cuma vaazını ve ilk Cuma hutbesini müftülerin okumasını istedi.

Müftülerin, sadece personelle değil, ilçede görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleriyle de toplantılar yapması, ilçede imam hatip lisesi varsa haftada en az iki saat burada derse girmesi ve gençlerle diyaloğa önem vermesi gerektiğini ifade eden Başkan Görmez, müftülerden, göreve başladıktan sonra ilk yüz gün içinde bütün köyleri ziyaret etmelerini, ayrıca muhtarlarla bir araya gelmelerini istedi.

İnsanların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya önem verilmesi gerektiğine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cenazelerde ve doğumlarda insanların acılarını ve mutluluklarını paylaşmanın önem arz ettiğini, düğünlere katılamama durumunda, düğün sahiplerini en azından bir telefonla arayıp mutluluk dilemeyi çok görmemek gerektiğini söyledi.

Başkan Görmez'in yeni atanan ilçe müftülerine başarı temenni etmesinin ardından toplantı sona erdi.

Toplantının ardından eski görev yerlerine hareket eden ilçe müftüleri, nisan ayı içinde yeri görev ve yerlerine başlamış olacaklar.