Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
26.02.2015

Personel İstihdamında Yeterlik ve Yerindelik Çalıştayı Ankara'da Yapıldı

PERSONEL İSTİHDAMINDA YETERLİK VE YERİNDELİK ÇALIŞTAYI


ANKARA’DA YAPILDI






Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce 18-19 Şubat 2015 tarihlerinde düzenlenen Personel İstihdamında Yeterlik ve Yerindelik Çalıştayı Ankara Rifat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirildi. 




Çalıştaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı, Daire Başkanları Recep Sönmez, Şükrü Türkmen, Hüseyin Hazırlar, Bünyamin Albayrak, Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet Çekin, Diyanet İşleri Uzman Yardımcıları Yusuf Tunç, Necati Kantar ve Musahhih Şükrü Topçuoğlu’nun yanı sıra ülkemizin değişik yerlerinden 11 il müftü yardımcısı ve 18 ilçe müftüsü katıldı.




Diyanet İşleri Başkanlığı personel istihdamı konusunda değerlendirmeler yapmak, istişarelerde bulunmak ve kararlar almak maksadıyla yapılan çalışma toplantısı, Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Bodur’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.




Toplantıda yapılan konuşmalarda, Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı, daire başkanları, uzmanlar, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri tarafından, Başkanlığımızın vaiz, murakıp, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarındaki personel için gerekli olan yeterlikler, yapılan atamalardaki yerindelikler ve konuyla ilgili uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerileri sunuldu.




Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş konuşmalarında, müftülerin ve müftü yardımcılarının, istihdamda yeterlik ve yerindelik kavramının örneklerini bizzat yerinde gören ve yaşayan en güzel gözlemciler olduğunu belirtti. Bulunduğumuz yerlerde bizlere büyük görevler düştüğünü, bu sebeple müftüler olarak yapacaklarımızı deneme yanılma yöntemiyle değil, belirlenen hedeflere yönelik oluşturulan stratejik plan çerçevesinde, ülkemizin toplumsal gerçekliğini ve çeşitliliğini de göz önünde bulundurarak yapmamız gerektiğini, günümüzde nüfus eksenli din hizmeti sunmanın çok daha önemli hale geldiğini, görevlerimiz esnasında meslek ve İslam ahlakı ilkelerini göz önünde bulundurmamız, yerinde eğitime ağırlık vermemiz, yetenekli personelimizi kariyer mesleklerine yönlendirmemiz, diğer İslam ülkelerinin Türkiye’den beklentilerini göz önünde bulundurarak hizmet potansiyelimizi iyi değerlendirmemiz gerektiğini ifade etti.




 Çalıştaya katılan il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri de tespit edilen konularla ilgili görüş ve tecrübelerini paylaşarak bu tür çalışmaların çok yararlı olduğunu dile getirdiler.




Çalıştay genel değerlendirme oturumunun ardından sona erdi.