21.03.2023

​Atama I Daire Başkanı

​ Yusuf TUNÇ

1980 yılında Kütahya'nın Tavşanlı İlçesinde doğdu. 1992 yılında Kavaklı Kur'an Kursundan, 1999'da Tavşanlı İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.

29.01.2001 tarihinde Çanakkale İl Müftülüğü emrine imam-hatip olarak atandı. Sonraki yıllarda İzmir ve Kayseri'de müezzin-kayyım, Diyarbakır'da vaiz olarak görev yaptı.

2004 yılında İzmir DEÜ İlahiyat Fakültesinden, 2005 yılında DEÜ Yabancı Diller Meslek Yüksek Okulu İngilizce Bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezini bitirdi.

2009 yılında “Cemel ve Sıffin Savaşlarında Tarafsız Kalan Sahabîler ve Tarafsız Kalma Sebepleri" konulu teziyle DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı.

2011 yılında geçtiği Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında öncelikle İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Disiplin ve Değerlendirme Daire Başkanlığında daha sonra da Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı olarak Atama 1 Daire Başkanlığı ve Özel Kalem Müdürlüğünde görev yaptı.

2016 yılında “Büyükşehir Müftülükleri (Yapılanma Sorunları)" adlı uzmanlık tezini tamamladı.

2018 yılında “Tunus'taki Fetva Kurumlarının Teşkilat Yapısı ve Çalışma Usulleri" konusunda araştırma yapmak üzere görevli olarak gittiği Tunus'ta, Zeytune Üniversitesi, Bourguiba Enstitüsü ve Dîvânu'l-İftâ'da çalışmalarda bulundu.

Yurt dışı dönüşü Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanlığında Diyanet İşleri Uzmanı olarak göreve başladı. 2019 yılında aynı unvanla yeniden İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 1 Daire Başkanlığına naklen atandı.

2023 yılında Atama 1 Daire Başkanı olarak göreve başladı. Halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde “Dört Halife Dönemi İstihdam Politikası (Atama Stratejisi)" konulu tez çalışmasıyla doktora eğitimine devam eden Yusuf Tunç, evli ve üç çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.