23.04.2020

Disiplin ve Değerlendirme Daire Başkanı

​Murat AKDOĞAN

1974 İstanbul doğumlu olup aslen Sinoplu'dur. İlkokuldan sonra İstanbul Fatih Sümbül Efendi Erkek Kuran Kursu'nda hafızlığını tamamladı. 1995 yılında İstanbul Fatih İmam-Hatip Lisesinden, 2000 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Mezhepleri Tarihi Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

1998 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Hatip olarak göreve başladı. Kocaeli ve İstanbul'da İmam-Hatip olarak, İstanbul Fatih İlçe Müftülüğünde Stajyer Vaiz olarak görev yaptı. 2004 yılında İstanbul Pendik-Haseki Eğitim Merkezi İhtisas Kursunu tamamladı. İhtisas eğitiminin ardından atandığı Kocaeli İl Müftülüğünde 2008 yılına kadar Cezaevi Vaizi olarak görev yaptı.

2008-2020 yılları arasında Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş ve Başmüfettiş olarak vazife yaptı. 20/05/2020 tarihi itibariyle İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Disiplin ve Değerlendirme Daire Başkanlığı görevine atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.  ​