20.11.2015

2015 Yılı İlçe Müftülüğü Atamaları İle İlgili Tercih Duyurusu

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ ATAMALARI İLE İLGİLİ DUYURU

İlçe Müftülüğü için 19.10.2015-10.11.2015 tarihlerinde yapılan sözlü sınav sonucu başarılı olanların atama işlemleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır:

1-Söz konusu adayların 20.11.2015 tarihinden itibaren 26.11.2015 tarihi saat 23.59'a kadar yapacakları tercihlere göre  tama işlemleri gerçekleştirilecektir.

2- Sınavda başarılı olan İlçe Müftüsü adayları, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 25 inci maddesinin 1 üncü fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre 4 üncü sınıf ilçelere atanacaklardır.

3- Adayların tercihlerine göre yerleştirilmesi işlemi, sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacaktır. Bunda eşitlik olması halinde sırasıyla,

a)      Hizmet süresi fazla olana,

b)      Doğum tarihi önce olana,

öncelik verilecektir.

4-Adaylar 5 tercihte bulunabileceklerdir. Tercihlerinden birine yerleşemeyenler ile belirtilen süre içerisinde tercihte bulunmayanların atamaları re'sen yapılacaktır.

5-Adaylardan halen yurtdışı teşkilatında geçici görevde olanların İlçe Müftülüğü görevine başlayıp başlamayacaklarına dair dilekçelerini, tercihlerin ilanından itibaren 5 gün içerisinde Başkanlığımız Atama I Daire Başkanlığı'na göndermesi gerekmektedir.

6-Adayların atamaya esas olan ve 2015 Yılı İlçe Müftülüğü Sınavı Başvuru Duyurusunun ( III. ) maddesinde belirtilen belgelerini, önce faks yoluyla sonra posta yoluyla veya elden 04.12.2015 tarihi saat 18.00'e kadar Başkanlığımız Atama I Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir. İlgili evrakı süresi içerisinde teslim etmeyen adayların başvuruları geçersiz kabul edilecek, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak ve bu adayların atama işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

7-İlçe Müftülüğü yer tespiti ve tercih ile ilgili bilgiler hakkında www.diyanet.gov.tr web adresinden yapılan duyuru dışında ilave bir tebligat yapılmayacak, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyecektir.

8-Yapılacak yer tespiti ve tercih işlemleri için (0 312 295 78 17; 295 77 91-92) nolu telefonlardan bilgi alınabilecektir.

9-Faks Numarası: 0 312 285 96 21

Tercihler https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/web adresinden yapılacaktır.

İlgililere duyurulur.

D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ​