Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
11.09.2017

2017 Yılında İhtisas Kurslarından Mezun Olup Vaiz Olarak Atanmaya Hak Kazananlar İle İlgili Duyuru



D U​ Y U R U

“Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik Ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama Ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği" nin 7 inci maddesinin 1 inci fıkrası ile 15 inci maddesinin 2 inci fıkrası gereği 31 Temmuz - 08 Ağustos 2017 tarihleri arasında  Başkanlığımız Merkezinde yapılan Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezlerini bitirme  ve Vaizliğe giriş sınavında başarı olanlardan “Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin 26 ncı maddesinin 2 nci fıkrasının (a) bendi hükmü gereği atamalarına esas olmak üzere aşağıda belirtilen çerçevede tercih alınacaktır:

1- Söz konusu adayların 11.09.2017 tarihinde başlayıp 13.09.2017 tarihinde Çarşamba günü saat 23.55'e kadar tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

2- Adaylar 10 tercihte bulunabilecekler, tercihlerinden birine yerleşemeyenler ile belirtilen süre içerisinde tercihte bulunmayanların atamaları re'sen yapılacaktır.

3- Adayların tercihlerine göre yerleştirilme işlemi “Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik Ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama Ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği"nin 20 nci maddesinin 5 inci fıkrası gereği İhtisas eğitimi bitirme sınavı sonucu alınan puanlara göre, bunda eşitlik olması halinde hizmet süresi fazla olana, bunda da eşitlik olması halinde doğum tarihi önce olana öncelik verilerek yapılacaktır.

4- Adayların atanma işlemleri için;

    1.  İlahiyat Fakültesi lisans diploması veya denklik belgesinin Eğitim Merkezlerince tasdikli fotokopisi,
    2. İhtisas Kursunu bitirme belgesinin sureti,
    3. Eğitim Merkezlerince onaylı hizmet cetveli,
    4. Sağlık ve Eş durumu mazeretleri var ise buna dair,

Belgelerini, yer tespiti sonuçlarının ilanını takip eden 4 gün içerisinde Başkanlığımız Atama I Daire Başkanlığına göndermeleri gerekmekte olup, süresi içerisinde müracaat etmeyen adayların başvuruları geçersiz kabul edilecek, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

5- Fiili olarak (İhtisas kursunda geçen süreler hariç) 5 yıl ve üzeri vaizlik hizmeti bulunanlar dilekçe ile birinci ve ikinci Grup il ve ilçeler için Başkanlığımıza müracaat ederek tercihte bulunabilecekleri gibi sistem üzerinden de tercih yapabileceklerdir. Ancak sistem üzerinden tercih yapmaları halinde tercih sonucu yerleştikleri görev yerlerine atamaları yapılacaktır.

6- Vaiz veya Cezaevi Vaizi olarak İhtisas Eğitimini tamamlayan kursiyerler her iki unvanı da tercih edebileceklerdir.

7- İhtisas Merkezinden mezun olup vaizlik dışında (İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticiliği) atanmak isteyenler talep dilekçelerini Başkanlığımız Atama 2 Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir.

8- Vaizlik yer tespiti ve tercih ile ilgili hususlar hakkında bu program aracılığı ile yapılan duyuru dışında ilave bir tebligat yapılmayacak, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyecektir.

9- Yer tespiti işlemleri için (0 312 295 78 15-16) nolu telefonlardan bilgi alınabilecektir.

10- Tercih işlemleri https://ikys.diyanet.gov.tr adresinde “Sınav İşlemleri" menüsünden yapılacaktır.

 

D.İ.B İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ