19.10.2012

İl Müftüleri Brifingi Trabzon’da başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı yaptığı konuşmada düzenlenen brifinglerin sorunların çözümüne önemli katkı sağlayacağını belirtti. Tıraşçı, “Başkanlığımız merkez birimlerinin belirlediği hizmet ve ilkeleri, alan hizmeti yapanlarla birlikte değerlendirmek, din hizmetlerinin niteliğini ve kalitesini artıracaktır” diye konuştu.

Yoğun katılımın sağlandığı toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı, Atama I Daire Başkanı Recep Sönmez, Strateji Geliştirme Başkanlığı Bütçe ve Performans Daire Başkanı Nevzat Birlikçi, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İrşat Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan Dr. Ahmet Çekin’in yanı sıra bölgelerden il ve ilçe müftüleri, vaiz ve vaizeler, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.

Trabzon’da başlayan il müftülükleri brifingleri Giresun ve Ordu’da devam edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatı ile taşra teşkilatı arasında bilgi akışının sağlanması amacıyla 2008 yılından bu yana düzenlenen brifinglerde din hizmetlerinin kalitesinin ve personel motivasyonunun artırılmasına, sorunların yerinde ve ilgili kişilerle değerlendirilerek çözüm yollarının bulunmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.