11.11.2019

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Şanlı ordumuza zafer diliyorum”

​Muğla Valiliği'ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik başlattığı harekata değinerek, “Sınır ötesinde Barış Pınarı Harekatı uhdesinde mücadele eden Mehmetçiğimize, şanlı ordumuza zafer diliyorum. Rabbim yardımcıları olsun" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları" programı kapsamında bulunduğu Muğla'da, programına valilik ziyareti ile devam etti.

Muğla Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş,

Muğla'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Muğla'da yarın akşama kadar çeşitli programlar düzenleyeceğiz. Üniversitemizde öğrencilerimizle buluşacağız. Bu akşam sivil toplum kuruluşlarımızla bazı konularımızı ve şehrimize daha nitelikli hizmetleri nasıl yapabiliriz, onun müzakeresini ve tecrübe paylaşımını yapacağız" dedi.

“İnşallah bu harekat en kısa zamanda zafer ile tamamlanır"

Başkan Erbaş, açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na değinerek “Sınır ötesinde Barış Pınarı Harekatı uhdesinde mücadele eden Mehmetçiğimize, şanlı ordumuza zafer diliyorum. Rabbim yardımcıları olsun. Şehit olan 1 askerimiz ve vatandaşlarımız var, onlara da Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Masum insanlara terör örgütlerinin nasıl acımadan kıydıklarını da bu şekilde görmüş olduk. Zaten öteden beri hep bunu yapıyordular. İnşallah bu harekat en kısa zamanda zafer ile tamamlanır ve terör örgütlerinin sonu gelir. Millet olarak bunun mücadelesi içerisindeyiz" diye konuştu.

Muğla Şahidi Camii'nde sabah namazında Mehmetçik için dua yaptıklarını dile getiren Başkan Erbaş,  “Muğlalı kardeşlerimizle birlikte askerimiz için Fetih Suresi okuduk, dualarımızı yaptık. Rabbim kabul eylesin. Sayın valimize de burada bizi ağırladığı, bugün ve yarın şehrimizde güzel programlar yapmak için imkan hazırladığı için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Esengül Civelek ise ziyaretinden dolayı Başkan Erbaş'a teşekkür ederek, kendilerini Muğla'da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette Başkan Erbaş'a, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat da eşlik etti.

Başkan Erbaş, ayrıca Muğla İl Müftülüğünü ziyaret ederek, ilde yürütülen din hizmetleri, din eğitimi, gençlik ve aileye yönelik çalışmalarla ilgili Müftü İbrahim Öcüt'ten bilgi aldı.