23.10.2020

Patnos Recep Tayyip Erdoğan Camii dualarla açıldı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yapılan Recep Tayyip Erdoğan Camii'nin açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Bu cami çocuk seslerinden hiçbir zaman mahrum kalmasın. Bu caminin safları arasında gençlerimiz eksik olmasın. Böylece camimizin imarını tamamlayacağız" dedi

Diyanet İşlerini Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hayırseverlerin katkısıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Ağrı'nın Patnos ilçesinde Selçuklu mimarisiyle yapılan Recep Tayyip Erdoğan Camii'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajın okunduğu programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur'an-ı Kerim'de, “Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder" buyurulduğunu ifade ederek, “Allah'a ve ahirete inananlar, namazını kılanlar, zekatını verenler, Allah'tan başkasından korkmayanlar bir araya geldi ve Beytullah'ın şubesi olan Patnos Recep Tayyip Erdoğan Camii'ni inşa etti, imar etti" dedi.

Başkan Erbaş bir camiyi bina olarak inşa etmenin imar etmek için yeterli olmadığını belirterek, “Şimdi içini imar etme zamanı başladı. Önce cemaati ile imar edeceğiz. Bu cami hiçbir zaman cemaatsiz kalmasın. Bu cami çocuk seslerinden hiçbir zaman mahrum kalmasın. Bu caminin safları arasında gençlerimiz eksik olmasın. Böylece camimizin imarını tamamlayacağız. Tıpkı Mescid-i Nebevi gibi" diye konuştu.

“Hazreti Peygamberin ahlakı ile ahlaklanan çocuklar yetiştirmeliyiz"

Hazreti Peygamberin Medine'ye vardığında yaptığı ilk işin oraya bir mescid yapmak olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Ondan sonra ilk yaptığı iş caminin içerisine bir mektep yapmak oldu ve orada yetişen Allahrasulü Efendimizin talebeleri orada öğrendiklerini binlerce kilometre uzaklara giderek mektepler, mescitler, camiler inşa ederek İslam'ın güzelliklerini anlatarak gönülleri 'feth' etmişlerdir. Topraklardan önce gönülleri 'feth' etmişlerdir. Bugün burada bu camiyi yapmakla ve bu caminin içerisinden mektebi inşa etmekle Kur'an'ı daha iyi öğrenen, Allahrasulü Efendimizi daha iyi tanıyan, onun ahlakı ile ahlaklanan ve yeryüzünde iyiliğin ulaşmadığı hiçbir hiç bir yer kalmasın ruhunu taşıyan çocuklar yetiştirmek zorundayız" şeklinde konuştu.

“Camilerimiz çocuk sesleriyle coşsun istiyoruz"

Başkan Erbaş önümüzdeki Pazartesiden itibaren Mevlid-i Nebi Haftasının başladığını hatırlatarak, “Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası'nda “Peygamberimiz ve Çocuk" konusunu işleyeceğiz camilerimiz çocuk sesleriyle coşsun istiyoruz. Evlerimizde çocuklarımız önce Rabbinin ismini, Peygamber Efendimizi öğrensin" ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, konuşmasının sonunda caminin yapımında katkısı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hayırseverler ile mimarından işçisine emeği olanlara teşekkür etti.

Açılışa, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Ağrı İl Protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Erbaş, kurdele kesiminin ardından hutbe irad ederek, camide ilk cuma namazını kıldırdı.