17.12.2021

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Artvin’de

"İl Buluşmaları" kapsamında Artvin’e giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Vali Yılmaz Doruk'u ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında gittiği Artvin’de Vali Yılmaz Doruk'u ziyaret etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, burada yaptığı açıklamada Artvin’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Erbaş, Artvin İl Buluşması’yla ilgili detayları paylaşarak, “Bugün ve yarın Artvin'de çeşitli programlarımız olacak inşallah. Rektörlüğümüzü ziyaret edeceğiz, öğrencilerimizle, hocalarımızla inşallah hasbihal edeceğiz. Yarın Artvinimiz’de çok önemli bir programımız olacak. Hafızlarımız var, hafızlarımızın icazetlerini inşallah takdim edeceğiz.” dedi.

İki gün sürecek programında din görevlileri ile de bir araya geleceklerini ifade eden Başkan Erbaş, “İnşallah bütün ilçelerimizden, köylerimizden gelen din görevlilerimizle istişare toplantısı yapacağız. İlimize, ilçelerimize, köylerimize dini hizmetini, yaygın din eğitimini daha nitelikli nasıl götürebiliriz, onun müzakeresini yapacağız. Sayın Valimiz rehberliğinde onlar (din görevlilerimiz) ilimizin her köşesine ulaşmaya çalışıyorlar. Vatandaşımızın her daim yanında olmaya gayret ediyorlar. Ben bu vesileyle de Artvin'deki kardeşlerime buradan selam ediyorum birlik, beraberlik içerisinde inşallah hayırlı, huzurlu ömürler diliyorum.” diye konuştu.

Vali Yılmaz Doruk ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Başkan Erbaş, ayrıca Artvin İl Müftülüğü'nü de ziyaret ederek Müftü Hasan Güneş'ten ilde yürütülen din eğitimi ve din hizmetleriyle ilgili bilgi aldı.

Valilik ziyaretinin ardından Hz. Aişe Yatılı Kız Kur'an Kursu'na geçen Başkan Erbaş, burada öğrencilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaretlerde Başkan Erbaş'a, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin ve İl Müftüsü Hasan Güneş eşlik etti.