04.01.2022

‘Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Değerlendirmesi Çalıştayı’ İstanbul’da başladı

‘Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Değerlendirmesi Çalıştayı’ Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın başkanlığında başladı. Çalıştayda İstanbul'da yürütülen, din ve eğitim hizmetleri, dini yayınlar başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışmalarla ilgili kapsamlı değerlendirmeler yapılacak

‘Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Değerlendirmesi Çalıştayı’ Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın başkanlığında İstanbul’da başladı. İki gün sürecek çalıştayda, İstanbul'da yürütülen, din ve eğitim hizmetleri, dini yayınlar başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışmalarla ilgili kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Din hizmeti bağlamında irşat, cami, sosyal kültürel içerikli din hizmetlerimiz nasıl gidiyor? Gençlerimiz, çocuklarımız, ailelerimizle iletişimiz nasıl, onlara yönelik yapmış olduğumuz faaliyetlerimiz hangi aşamada? Bunları müzakere etmemiz lazım." dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’deki, “O gün insana yaptığı ve yapmadığı her şey hakkında bilgi verilecektir.” ayetini hatırlatarak, “Yani ‘kitabını oku’ denildiği zaman yaptıklarımız ve yapmadıklarımız önümüze getirilecek. Bütün Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları için esasında bu ayet-i kerime her an gözümüzün önünde, zihnimizde, aklımızda deveran etmesi gerekiyor. Bu ayet-i kerime bizim için bir motivasyon olacak, bizi teşvik edecek. Çünkü bize vazifemizi hatırlatıyor.” diye konuştu.

Yaygın din eğitimi faaliyetleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Erbaş, yaz Kur’an kursları, hafızlık kursları, 4-6 yaş Kur’an kursları ve ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında yürütülen hizmetlerin arttırılmasını istedi.

İlçe müftülerinin yaptıkları çalışmalarla ilgili sunumlar gerçekleştireceği çalıştaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Dini Yayınlar Genel Müdür Doç. Dr. Fatih Kurt, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve İstanbul’da görev yapan ilçe müftüleri katılıyor.