07.01.2022

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kars’ta Fethiye Camii Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi

Kars’ta Fethiye Camii Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Gençlerimizi, Rabbini, Peygamberini tanıyan, kendini bilen, büyüklerini sayan, küçüklerini seven, değerlerine sahip çıkan bir özellikte yetiştirmek zorundayız.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kars’ta Fethiye Camii Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Gençlik merkezinin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Gençlerimize sahip çıkmak hepimizin en önemli görevlerinden birisidir. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, Rabbini, Peygamberini tanıyan, kendini bilen, büyüklerini sayan, küçüklerini seven, değerlerine sahip çıkan bir özellikte yetiştirmek zorundayız.” dedi.

Başkan Erbaş, gençlerin bir ülke için önemine işaret ederek,  “Bir millet gençleriyle ayaktadır. Peygamber Efendimiz, gençlerle nasıl davasını büyüttü, yürüttüyse bizler de milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, devletini, vatanını, bayrağı seven, ezanına saygı gösteren, şehit dedelerine layık torunlar olan gençler yetiştirerek bunu sağlayacağız." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı en önemli faaliyet alanlarından birisinin gençlik çalışmaları olduğunu belirten Başkan Erbaş, “2018 yılında Mevlid-i Nebi haftasının konusunu “Peygamberimiz ve Gençlik” başlığını seçtik. Ülkemiz içinde ve dışında yüzlerce konferansla, milyonlarca kitap dağıtarak, gençliğin önemini anlatmaya gayret ettik. Çünkü gençler bizim istikbalimiz. İstikbalimizi teminat altına almanın yolu gençlerimizi iyi yetiştirmektir.” ifadelerini kullandı.

“Gençlik alandaki faaliyetlerimizi artırmak istiyoruz”

“En büyük servetimiz gençlerimiz, çocuklarımız, öğrencilerimizdir.” diyen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Bize düşen onlara yetiştirmektir. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda dile getirdiği bütün mısraları hazmetmiş, korkmayan, vatanını seven, şehitlerine, gazilerine layık bir gençlik ve işte Kars Sarıkamış'ta Allahuekber Dağları'nda vatan, bayrak, ezan, namus için canını feda eden şehit dedelerine layık bir gençlik için gayret ediyoruz. Ülkemizin 81 ilinde her ilçesinde gençlik koordinatörleri ile gençlerimize sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu alandaki faaliyetlerimizi artırmak istiyoruz. Bugün burada Kars Fethiye Camii’nin hemen bitişiğindeki Diyanet Gençlik Merkezimizi de açarak gençlik merkezlerimize bir yenisini daha ilave etmiş oluyoruz, Rabbim hayırlı eylesin.”

Açılışa, Vali Türker Öksüz, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş ve çok sayıda vatandaş katıldı.