04.06.2022

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kocaeli’nde sabah namazında vatandaşlarla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında gittiği Kocaeli’nde, Kartepe Köseköy Merkez Camii’nde düzenlenen “Dede, Oğul, Torun Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliğine katılarak sabah namazını kıldırdı.

Başkan Erbaş, namazın ardından yaptığı konuşmada, kulların Allah’a en yakın olduğu yerin secde olduğunu belirterek, “Alak Suresi’nin sonunda “Secde et ve yaklaş” buyurmaktadır. Demek ki Allah’a yaklaşmanın yolu secdeden geçiyor. Rabbim bizi ve zürriyetimizi secdeden mahrum bırakmasın.” dedi.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) tüm insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarması için gönderilmiş son nebi olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Ne mutlu bizlere ki onun ümmeti olmakla şereflenmişiz. Bu şeref yeryüzünde bir insana verilebilecek olan en büyük şereftir.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verdiği din hizmetleri konusuna da değinerek, “7’den önce de 70’ten sonra da camilerimiz, hocalarımız sizlerin hizmetinde. Camilerimizi sadece namaz kılınan namazdan sonra kapıları kilitlenen yerler olarak görmüyoruz. Her cami bir mekteptir. Her mahallede 4-6 yaş Kur’an kursumuz, ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarımız, hafızlık yaptırdığımız kurslarımız, yatılı kurslarımız var. Elhamdülillah bu ne büyük bir nimettir. Müftülüklerimiz gayret ediyorlar 4-6 yaş Kur’an kursları açıyorlar. ‘Bende çocuğumu, torunumu göndereyim’ dememiz lazım. İşte şükür böyle olur.” açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ayrıca Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezini ziyaret ederek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitim gören din görevlilerine hitap ederek, Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin iyi değerlendirildiğinde ilim adamı yetiştirme noktasında önemli bir yer olduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından Kocaeli Dinin Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun olan din görevlilerinin mezuniyet belgelerini verdi.

Ziyarette Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ve Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan eşlik etti.​​