28.04.2023

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kırklareli’nde Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezinin temelini attı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kur’an kursunda, yavrularımız, gençlerimiz Kur’an-ı Kerim’in nuruyla hem kendi kalplerini nurlandıracaklar hem de etraflarını aydınlatacaklar.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında geldiği Kırklareli’nde “Üsküp Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi Temel Atma Töreni”ne katıldı.

Törende konuşan Başkan Erbaş, en hayırlı işin yapılacağı binanın temelini attıklarını belirterek, “Medeniyetimiz ilim, irfan, Kur'an medeniyetidir. Burada yapılacak ilim, irfan merkezinde, Kur'an kursunda, yavrularımız, gençlerimiz Kur'an-ı Kerim’in nuruyla hem kendi kalplerini nurlandıracaklar hem de etraflarını aydınlatacaklar. Kur’an’ın bulunduğu yerde aydınlık olur. Nasıl ki şu güneş bizi aydınlatıyor, dünyayı aydınlatıyorsa yeryüzünü aydınlatan Kitapta Kur’an-ı Kerim’dir.” dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an kurslarında Kur’an’la aydınlanan gençlerin yetişeceğine işaret ederek, “Kur’an kurslarımızda, camilerimizde, yaz Kur’an kurslarımızda, hafta sonu Kur’an kurslarımızda, dört altı yaş Kur’an kurslarımızda her yaş insana hizmet etmeye gayret ediyoruz.” ifadesini kullandı.

“Doğumundan ölümüne kadar vatandaşımızın yanındayız”

Din görevlilerinin emeklisi olmadığını dile getiren Başkan Erbaş, “Hepimizin ortak ismi hocalıktır ve hocaların görevi son nefesine kadar devam eder. O yüzden ilimizde görev yapan yüzlerce din görevlimiz birlik, beraberlik içerisinde nerede hizmet varsa oraya koşuyorlar, koşmaya devam edecekler inşallah. Ülkemizin her yerinde diyoruz ki biz vatandaşımızın doğumundan vefatına hatta vefatından sonra da yanında oluyor.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Erbaş, katılımcılarla beraber butona basarak, temel atma törenini gerçekleştirdi.

Törene, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ve Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş de katıldı.

Üsküp Belediye Başkanı Kasap’ı ziyaret etti

Başkan Erbaş, ayrıca beraberindeki heyetle Kırklareli Üsküp Belediyesini ziyaret etti.

Belediyeye gelişinde Başkan Hüseyin Kasap tarafından karşılanan Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Kırklareli’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye Başkanı Kasap da ziyaretinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti.