01.05.2023

“Çocuklarımıza ne kadar sahip çıkarsak geleceğimiz o kadar parlak olacaktır”

Balıkesir’de din görevlilerine seslenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “4-6 yaş arası çocuklara ne kadar çok sahip çıkılırsa geleceğimiz de o kadar daha parlak olacaktır” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Balıkesir’de din görevlileri ile bir araya geldi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Erbaş, bugün işçinin bayramı olduğunu hatırlatarak, “Allah çalışan kardeşlerimizin emeklerini zayi etmesin inşallah. Çalışmalarınızın maddi olarak karşılığı hesap edilemez, bunu biliyoruz. Ama manevi olarak hesabını Cenab-ı Hakk’ın kiramen katibin melekleri yazıyor.” dedi.

“Kur’an-ı Kerim ve sünnete sarıldığımız müddetçe yolumuzu sapıtmayız”

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki bütün unvanların Peygamber Efendimize dayandığını ve din görevlilerinin de varisi olduğunu belirterek, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Veda Hutbesi’nde; ‘Size iki şeyi emanet bıraktım, bunlara sarıldığınız müddetçe yolunuzu sapıtmazsınız. Allah'ın kitabı ve sünnetim’ İşte elimizde 2 sağlam kaynak. Bunlara sarıldığımız müddetçe ve muhatap kitlemizin Kur’an’a ve sünnete sarılmalarını sağladığımız müddetçe yolumuzu sapıtmayacağız, onlar da yollarını sapıtmayacaklar.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, 4-6 yaş arası çocuklara sahip çıkıldığında geleceğimizin de o kadar daha parlak olacağını ve toplumda Din-i Mübini İslam’a bağlılığın ve bilinçli olarak Müslümanca yaşamanın gelecekte çok daha iyi olacağını söyledi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ile Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ve Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç de katıldı.