16.10.2023

Diyanet İşleri Başkanlığı

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

2023 Yılı Ek Atama ve Nakil Talebinde Bulunacak Şube Müdürleriyle İlgili Duyuru

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında Şube Müdürü ünvanlarında görev yapan personelin 16 Ekim 2023 tarihinden 25 Ekim 2023 tarihi 23.55'e kadar istek ve mazeretleri üzerine görev veya yer değiştirme talepleri alınacaktır.

Talep sonuçları 30.11.2023-31.12.2023 tarihleri arasında yayınlanacaktır.

Bu madde kapsamında görev veya yer değiştirme talebinde bulunacak personelin;

1.      Asgari ve azami hizmet süresi hesaplamalarını 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla yapmaları,

2.      Nakil talebi için en fazla 10 yer tercihinde bulunmaları,

3.      Aylıksız izinde olan personelden izinden dönüş işlemlerini 25 Ekim 2023 tarihinden önce tamamlamayanların başvuruda bulunamayacakları,

4.      Yurt dışında görevlendirilen personelden yurt dışı görev süresi 31 Aralık 2023 tarihine kadar sona erenlerin, diğer şartları da taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabileceği, yer değişikliği gerçekleştirilen personelden 2 (iki) ay içinde yeni görev yerine başlamayanların atamalarının iptal edileceği,

5.      Başkanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak görevli olup görevlendirme işlemi devam edecek olan personelin başvuruda bulunamayacağı,

1. Sistem üzerinde tanımlı olan münhal veya münhalleşmesi muhtemel olan yerleri tercih edebilecekleri,
  2. Mevzuata uygun mazeretlerine ilişkin belgelerini okunaklı bir şekilde sisteme yüklemeleri, ayrıca ilgili belgeleri fiziki olarak Başkanlığa göndermemeleri,
  3. Nakil taleplerinin değerlendirileceği tarihe kadar idari zaruretlere binaen atama yapılabileceği ve bazı yerlerin münhal hale gelebileceği,
  4. Şube müdürü ünvanında görev yapan personelin grubuna bakılmaksızın hali hazırda bulunduğu il haricinde daha önce görev yapmadığı diğer il veya ilçelerini tercih edebilecekleri,

10.  Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirtilen ilgili maddeleri dikkate alarak talepte bulunmaları,

11.  Başvuruların sırasıyla ilçe ve il müftülüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacağı, bu birimlerden herhangi biri tarafından onaylanmayan başvuruların geçersiz sayılacağı ve onaylanmayan başvuruların gerekçesi ile birlikte Atama l Daire Başkanlığına müftülüklerce bildirilmesi gerektiği,

Hususları önemle duyurulur.

Not:

1. Nakil başvuruları ile ilgili hususlarda Başkanlığımızın kayıtları dikkate alınacak olup meri mevzuata uygun olmayan talepler işleme alınmayacaktır.
  2. Atama ve nakil talebinde bulunacak personelin müracaatlarını, kendi kullanıcı adı ve şifresi ile https://dibbys.diyanet.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yaparak süresi içinde onaylamaları gerekmektedir.
  3. Nakil talebinde bulunan personel başvuru süresi içinde görevli oldukları ya da kadrolarının bulunduğu il/ilçe müftülüklerine dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebileceklerdir.
  4. Nakil talep sonuçları http://dibbys.diyanet.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak olup bu duyuru haricinde ilgililere ayrıca yazılı cevap verilmeyecektir.
  5. 2023 yılı ek atama ve nakil talepleri sonucu yer değiştirme suretiyle ataması yapılanlar, en geç 22.01.2024 tarihi itibariyle ayrılışlarını yapacaklardır. Aksi takdirde ilgili personelin bağlı bulunduğu müftülükçe tutanak tutularak ayrılış işlemleri gerçekleştirilecek ve ilgili belge yapılacak olan işleme esas olmak ve dosyasına işlenmek üzere Başkanlığımıza gönderilecektir.
  6. 31.12.2023 tarihi itibariyle bulunduğu görev yerinde azami hizmet süresini tamamlayan personelin nakil talebinde bulunması zorunlu olmayıp bu durumda olan personel Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41 inci maddesi gereği 2024 yılı atama ve nakil döneminde talepte bulunabilecektir.
  7. Personelin yer değişikliği talepleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 18'inci maddesinde yer alan, "Yer değiştirme suretiyle atamalarda kadro imkânları ve hizmet gereklerinin dikkate alınması ve memurların grup ve sınıflar arasında adil ve dengeli dağılmasını sağlamak esastır." hükmü çerçevesinde değerlendirilecek olup personelin nakil talebinde bulunması yer değişikliğinin yapılacağına dair bir hak doğurmayacaktır.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü